Nigerian Police Force Past Questions is Available! Nigerian Police Force Past Questions and Answers,

NPF recruitment past questions and answers
share this:
NPF recruitment past questions and answers

Nigerian police Past Questions and Answers | Free PDF Download.

Nigerian police Past Questions is Available! Nigerian police Past Questions and Answers, NPF Past Questions – Check Complete Up-to-date past questions and answers for Nigerian police (NPF) job aspirant.

Are you currently searching the web for Nigerian police Past Questions? Search no more! NPF recruitment past questions and answers is now available for download.

Do you wish to partake within the upcoming examination? Then you would like to arm yourself with NPF past questions. This page will guide you on the character of Nigerian police recruitment past questions and download guide.

About Nigerian Police Recruitment

The Nigerian police is an important a part of the country within the maintenance of law and order. Joining her isn’t a cakewalk in the least . It requires the passing of a rigorous set of tests that a lot of applicants find yourself failing.

From the records, thanks to an outsized number of applications reached annually , an enormous chunk of the gets rejected while a sizeable amount of persons fail the Nigerian Police Recruitment test. So does one actually need to exempt yourself from this failure?

The key’s preparation and knowing what the Nigerian Police Recruitment screening looks and seems like . The surest thanks to prepare well is to urge the Nigerian Police Recruitment past questions, which can be your advantage point and thus exempt you from the woes of failure.

So believe it. Are you sure you actually want to return call at flying colours during any Nigerian police aptitude test examination, then this Nigerian police past questions and answer may be a must for you.

Nature of NPF Recruitment Past Questions

The Nigerian police screening and proficiency test repeats questions from previous years, but the important challenge is speed and accuracy.

The previous Nigerian police recruitment questions will cover thematic areas in English, mathematics, public knowledge , and current affairs and can contains several sections: written exam, oral interview, physical agility test, medical and psychological review, and a background check.

The written a part of the test process aims to work out if the applicant has the essential skills necessary to perform the work of a policeman .

Although the academy provides training in search and seizure, evidence and reasonable suspicion. However, the academy doesn’t teach basic skills like math, spelling, grammar and reading comprehension.

Therefore, applicants are expected to possess these skills already.

The exams are aimed toward assessing skills in math, reading comprehension, language, writing and observation, and memory.

And the test areas would include; Reading comprehension, vocabulary, memory, situational judgment and reasoning, directional guidance, report writing and grammar, spelling, basic mathematics

Over the years, we’ve received divers notifications from NPF applicant for past questions and answers. Also, a number of our successful applicants are sending us pails of testimonies on the tremendous role our past questions played in their recruitment pursuit. Its time we here yours…

Why you ought to Get the Police Recruitment Past Questions Papers

Nigerian police recruitment test may be a highly competitive exam. Only a touch portion of the entire number of applicants who apply gets selected. the key to the choice of the successful student is that the Past Questions.

We have discovered that over the years, Nigerian police repeats their past questions. If you get this past question, you’ll be better equipped to pass the exams.

We have gathered past questions and answers dating as far back because the year 2010 and have discovered that the majority of the questions are repeated.

So, we are assuring you that the questions you get once you purchase this Past Questions and Answers are real past questions which you’ll likely encounter on the exam day.

NPF Sample Past Questions and Answers

Below are some Nigeria Police Force recruitment sample questions;

1) When was Nigeria Police Force(NPF) established?
ANSWER: 1930


2) What are the objective of Nigeria Police Force?
ANSWER: The Nigeria police force objective is to enhance the quality of life in our country by working in partnership with the community and in accordance with constitutional rights to enforce the laws, preserve the peace, reduce fear and provide for a safe environment.


3). What is the Nigeria police force motto?
ANSWER: the police are your friends


4) What is the name of the Current Nigeria Police Force IGP?
ANSWER: IGP Ibrahim Idris Kpotun


5) Who is the present Chief of Defence Staff?
ANSWER: Major Gen. Abayomi Gabriel Olonisakin


6). What is the full meaning of NPF?
ASWER: Nigeria Police Force


7). What is the full Meaning of IGP?
ANSWER: Inspector General of Police


8). Who is the current Senate president of Nigeria?
ANSWER: Sen. Bukola Saraki


9). What year was Nigeria Police reorganized into 7 area command?
ANSWER: 1986


10). When did Nigeria got her Independeence?
ANSWER: 1 october 1960


11). Name the government agencies that supervise the affairs of Nigeria police force?
ANSWER:
i). The Police service Commision (PSC)
ii). Ministry of police affairs
iii). The Nigeria police council(NPC)


12). When did Nigeria become a Republic?
ANSWER: 1 october 1963


13). What is the staff strength of Nigeria police force?
ANSWER: 371,800 officers


14). Name the 7 area Commands of Nigeria police force?
ANSWER: (Adamawa, Gombe, Jigawa, Kano, Katsina, Lagos, Ogun.)


15). what year did Nigeria civil way started and ended?
ANSWER: Started 1967 and ended 15th jan. 1970


16). who is the first Executive president of Nigeria?
ANSWER: Alh. Shehu Shagari


17) Which year was Nigeria flag designed and who designed it ?
ASWER: Nigeria flag was designed by Mr. Taiwo Akinkumi in 1959


18) Who is the current Speaker of Nigeria House of Representative?
ANSWER: Yakubu Dogara


19) what is the Current population of Nigeria?
ANSWER: 183 million


20) Who is the First Inspector General of Police in Nigeria?

ANSWER: Louis Edet


21) How many local government do we have in Nigeria?

ANSWER: There are 774 local governments in Nigeria as written in the Nigerian Constitution 1999


How to Download NPF Full Package Past Questions

share this:

Be the first to comment

Leave a Reply